Stolojan, critici în cazul dublării alocaţiei copiilor

Dublarea alocaţiilor de stat pentru copii este o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică, problema de fond fiind în continuare „luatul măsurilor la plesneală”, a declarat la RFI europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan.

„Nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii. Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru ca România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România”, a afirmat Stolojan.

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost o măsură luată de Parlament la propunerea PNL. Stolojan spune însă că el este economist înainte de a fi politician. „Bun, Opoziţia se manifestă şi bine că au făcut acest lucru, dar încă o dată, eu sunt economist înainte de a fi politician şi cred că România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi avem nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire. Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui”, a declarat acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.