Stolojan vede o urgență în PNL

Varianta unui singur preşedinte al PNL înainte de alegeri nu stă în picioare, pentru că ar crea tensiuni emoţionale, a declarat vineri la RFI europarlamentarul Theodor Stolojan.

Stolojan vrea desemnarea urgentă a unui alt copreşedinte al PNL, după demisia lui Vasile Blaga. „PNL-ul să desemneze foarte urgent cel de-al doilea copreşedinte, potrivit prevederilor din Statut. În Statut se arată foarte limpede, când intervine demisia unuia dintre cei doi copreşedinţi, se alege un alt copreşedinte. Vom avea sâmbătă o şedinţă pe această temă. Au fost diferite păreri exprimate de câte un membru al partidului sau altul, dar vom aplica prevederile Statutului”, a spus europarlamentarul.

Întrebat dacă nu ar fi de dorit un singur preşedinte, pentru a demonstra că fuziunea dintre vechiul PNL şi vechiul PDL s-a încheiat, Stolojan a răspuns: „Aşa ar fi o judecată raţională. Există această variantă, dar după părerea mea nu stă în picioare, din două motive. Unu: mai avem doar două luni până la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, în această perioadă nu e nevoie să creăm tensiuni suplimentare în partid, vorbesc despre tensiuni emoţionale, pentru că partidul e format din oameni, chiar dacă raţional o asemenea variantă are justificare, să nu uităm că emoţional oamenii reacţionează. Deci n-avem nevoie în aceste două luni de tensiuni emoţionale la nivelul organizaţiilor partidului (…). Al doilea argument pe care-l am foarte serios este că în câteva zile trebuie definitivate listele cu candidaturi ale PNL pentru cele două Camere ale Parlamentului şi acest lucru trebuie făcut de către cei doi copreşedinţi, pentru că în teritoriu, în unele locuri, mai există fel de fel de discuţii uneori principiale, uneori nu. Aş putea să dau un exemplu, unul din oamenii cei mai combativi ai partidului, care pot rezista în orice dezbatere televizată împotriva oricărui adversar politic, la Satu Mare, din cauza unui vot nu mai este pe lista de propuneri de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, este vorba de doamna Andreea Paul. Deci se întâmplă lucruri care trebuie corectate la nivel central, pentru că până la urmă, listele de candidaţi pentru Parlamentul României se semnează de către cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal. S-ar crea suspiciuni poate nemeritate (dacă ar exista un singur preşedinte înainte de alegeri-n.r.), dar partidul este format din oameni, oamenii pot reacţiona şi emoţional la anumite evenimente şi nu dorim acest lucru”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.