Stop vot la Gara de Nord (video)

La secţia de votare de la Gara de Nord, aflată în incinta Muzeului CFR, nu se mai poate vota. Până la orele 16.00 au votat 730 de persoane, iar acum procesul electoral este oprit pentru că nu mai există liste suplimentare pe care să fie înscrişi cei care nu sunt arondaţi la această secţie.

Cei de la secţia de votare spun că au primit un număr mic de formulare, suplimentat până la 300 de formulare, care s-au dovedit însă insuficiente.

A urmat o nouă bâlbâială. „De la BEC ni s-au trimis, în loc de liste suplimentare, declaraţii pe propria răspundere”, ne-a declarat Mariana Stoian, preşedinta Secţiei de votare nr. 31, amplasată în Centrul de perfecţionare şi calificare Muzeul CFR. Din cauza nemulţumirii celor care nu îşi puteau exercita dreptul la vot, a intervenit Poliţia, care a evacuat zeci de persoane.

La aceste alegeri, Guvernul a decis, în premieră, să elimine secțiile de votare amenajate în incinta Gării de Nord pentru călătorii aflați în tranzit. Oficial, explicația a fost aceea că se urmărește eliminarea fraudelor.

Ştire în curs de actualizare

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.