Studiu pentru simțul olfactiv al roboților

Cel mai recent studiu de predicție a mirosurilor a fost inițiat de Leslie Vosshall de la Universitatea Rockefeller din New York, la care au participat 49 de voluntari. În cadrul acestuia, ei au identificat 476 de mirosuri diferite, pe care le-au caracterizat în diferite feluri, conform sciencemag.org.

Voluntarii au evaluat fiecare miros în funcție de intensitate și au creat o bază de date masivă, care conține mai mult de un milion de informații pentru toate moleculele prezente în studiul lor. Biologul Pablo Meyer a aflat despre acest proiect în urmă cu doi ani și a considerat că este o oportunitate excepțională pentru a testa dacă anumite computere pot analiza modul în care oamenii asociază mirosurile. „Am știut încă din liceu că un eventual simț olfactiv al roboților este o problemă pe care nu au studiat-o foarte mulți oameni de știință în decursul cercetărilor pentru inteligența artificială. Chiar dacă ei au descoperit peste 400 de receptori ai simțului olfactiv la oameni, modul în care funcționează aceștia pentru a detecta anumite mirosuri rămâne un mister“, spune Pablo Meyer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.