SUA au repatriat în Afganistan patru deținuți de la Guantanamo

Patru afgani care au fost închiși mai mult de zece ani în centrul de detenție de la Guantanamo (sudul Cubei) au fost repatriați în țara lor de origine, a anunțat sâmbătă Pentagonul, citat de AFP și Reuters, conform Agerpres.

Cei patru bărbați au fost eliberați de la Guantanamo după ”o examinare minuțioasă” a dosarelor lor, a explicat Pentagonul într-un comunicat.

În centrul de detenție de la Guantanamo se mai află în prezent 132 de prizonieri.

Eliberarea celor patru afgani, precum și a altor șase deținuți care au fost trimiși în Uruguay la începutul lunii, îi permite Administrației americane să se apropie de obiectivul anunțat de către președintele Barack Obama în 2009: închiderea centrului de detenție de la Guantanamo, simbolul controversatului ”război împotriva terorismului” lansat de către fostul președinte George W. Bush după atentatele din 11 septembrie 2001.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.