SUA avertizează Siria asupra atacurilor chimice

Reprezentanţii Casei Albe susţin că Guvernul sirian se pregăteşte de un nou atac cu arme chimice şi a avertizat că vor plăti cu vârf şi îndesat dacă acesta va avea loc, informează BBC.

Potrivit oficialilor de la Washington, activităţi similare de pregătire au avut loc în aprilie 2017, înainte de lansarea intenţionată a bombelor care conţineau gaz sarin, în localitatea Khan Sheikhoun, aflat sub ocupaţia rebelilor. Zeci de oameni au fost ucişi cu brutalitate în urma atacului, iar răspunsul din partea Americii nu a întârziat să apară. Preşedintele Donald Trump a ordonat lansarea unor bombe asupra bazei aeriene din Siria. Pe de altă parte, preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că incidentul a fost fabricat, iar aliaţii săi de încredere, ruşii, au spus că între timp un atac aerian a fost efectuat asupra unui depozit al rebelilor, plin de muniţii chimice, şi a eliberat agenţi toxici în aer.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a susţinut într-o declaraţie că America „a identificat posibile pregătiri pentru un alt atac chimic din partea regimului lui Assad, care cel mai probabil va sfârşi prin uciderea în masă a multor civili, inclusiv copii inocenţi“. „Aşa cum am stabilit de la început, americanii sunt prezenţi în acele zone pentru a elimina Statul Islamic din Irak şi Siria. Cu toate acestea, dacă Assad organizează un alt atac folosindu-se de armele chimice, el şi armata sa vor plăti un preţ uriaş“.

Potrivit Associated Press, americanii au primit informaţii că unele forţe din Guvernul sirian pregătesc un nou atac sarin în estul sau vestul ţării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.