SUA contestă deschiderea ‘Zonei verzi’ a Bagdadului

SUA au contestat luni deschiderea pentru populația irakiană a așa-numitei ‘Zone verzi’, un perimetru ultrasecurizat al Bagdadului, în care se află sediul guvernului și ambasadele, dar care a fost multă vreme un simbol al ocupației americane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Ne-am exprimat în mai multe rânduri preocuparea cu privire la flexibilizarea restricțiilor în materie de securitate’ în Zona verde, a protestat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, la o întâlnire cu presa.

Washington-ul ‘va supraveghea cu strictețe condițiile de securitate și va continua să adapteze dispozitivul securitar al ambasadei sale ‘dacă este necesar’, a spus diplomatul american.

El a dat asigurări totuși că autoritățile irakiene au ținut să informeze în permanență guvernul american despre intenția lor de a deschide publicului Zona verde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.