×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 33 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:39
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Obama i-a telefonat candidatului „En Marche”
SUA înclină balanţa în favoarea lui Emmanuel Macron?

Fostul preşedinte american, Barack Obama, l-a sunat pe Emmanuel Macron, candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa, de duminică. Discuţia telefonică dintre cei doi a fost relevată de Laurence Haïm, purtător de cuvânt al lui Macron, cel care a fost pentru o perioadă lungă de timp corespondent al Canal+ în SUA.

În urmă cu puţin timp, Emmanuel Macron s-a întâlnit la Paris cu John Kerry, fostul secretar de stat al lui Obama. Este evident că se poate vorbi de un simbol puternic de susţinere, cu doar două zile înainte de alegeri pentru Macron. Cu această ocazie, Obama şi-a exprimat ataşamentul său profund faţă de Franţa şi importanţa pe care o acordă relaţiei dintre cele două state. Ulterior, Kevin Lewis, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a precizat într-un comunicat de presă că o eventuală susţinere politică nu a fost obiectul apelului telefonic.

Să mai remarcăm că Emmanuel Macron este cotat în continuare ca favorit în ultimele sondaje de opinie privitor la alegerile prezidenţiale din Franţa. Sondajul Cevipof îi creditează pe Macron şi pe extremista de dreapta Marine Le Pen cu cele mai mari şanse de a ajunge în turul al doilea, dar cu procente mai mici în preferinţele electoratului, iar cursa între primii patru candidaţi din cei 11 este tot mai strânsă.

Macron are în acest moment 23%, în scădere cu 2% faţă de sondajul similar de la începutul lunii. Pentru Le Pen se declară gata să voteze 22,5% din alegătorii francezi, cu 2,5% mai puţini. Procentajul celor care susţin că nu vor vota este de 28%. Aşadar, pare plauzibil că se fac eforturi pe diverse paliere, ca în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa să nu acceadă Marine Le Pen şi, probabil, nici Jean-Luc Melenchon, reprezentantul extremei stângi.

Valentin CeauşescuPublicat Vineri, 21 aprilie 2017
2092
 | 0
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+1
DEGEABA MERG SI DACA PIERD ASTA E PE MANA DOAMNEI LE PEN !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Codin
+3
OBAMA NU mai reprezinta SUA ! Il reprezinta DOAR pe Soros !!! Vorbeste DOAR cu perdantii !!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Vive Le Pen!
+9
Da.. i-a telefonat, ca de la globalist la globalist... Le tremura pantalonii, caci imperiul se crapa pe la cusaturi.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
radu
+12
Grupul Bilderberg inclina balanta spre Macron!Dupa cum se stie, acest domn este produsul Bancii Rotschild!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Krixus
+10
De cand reprezinta Statele Unite fostii?? Sau vreti sa insinuati ca chiar si dupa alegeri, gasca Obama-Klinton-Kerry inca ar mai trage sforile politicii internationale??? De altfel francezii DETESTA amestecul american in politica lor interna. Asa ca actiunea fostilor ii va fi mai degraba fatala lui Macron
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Americanii interfereaza in alegeri
+14
Interesant ca americanii interfereaza cu nonsalanta in alegerile din Franta, in acelasi timp in care acuza rusii ca au interferat in alegerile din SUA. Sa fie doar ipocrizie? Sau ei nici nu-si mai dau seama de ce fac, atat sunt de atinsi de boala puterii absolute.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Hristos a inviat!
0
antihristul se pregateste sa vina, nimic nu-l va opri, poa' sa vina presedinte si papa de roma (mai ales) "Antihrist o să fie cel mai bun om, cel mai milostiv, contra închinării la idoli, contra curviei, a dezmăţului, până când va amăgi toată lumea. După aceea îşi va arăta răutatea lui. Eh, să ne lăsăm în purtarea de grijă a lui Dumnezeu. " "Privegheati si va rugati sa nu cadeti in ispita"
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reatiunea
+15
Si Hilara a fost cotata ca mare favorita si.......iar acum Obama nu mai are putere in America, doar da din gura....sa se afle-n treaba. Dar daca francezilor le trebuyie globalisti in continuare, treaba lor, sa-l voteze si vor vedea pe Dreakul in piele si oase...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Walter
+17
O ancheta FBI, CIA, ceva? Pai la ce mai acuza americanii Rusia, cand si ei fac la fel? Cum sa influenteze SUA alegerile din Franta?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
samurache
+8
iar Rusia stă de-o parte şi priveşte pasiv?! Şi jihadiştii de-aseară ce-or fi păţit, aşa deodată?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017