Suedia nu intenționează să adere la NATO, dar își va întări cooperarea cu Alianța

Suedia nu intenționează să adere la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), însă contactele sale cu această organizație ar putea deveni mai strânse, a declarat premierul suedez Stefan Lofven, aflat în vizită oficială în capitala estoniană, informează TASS, citată de AGERPRES.

„Suedia va rămâne în afara NATO, însă ar putea fi vorba de o cooperare mai strânsă cu această alianță militară”, a subliniat premierul Suediei.

La rândul său, șeful guvernului estonian Taavi Roivas a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă comune, că liderii celor doi state au opinii identice pe marginea problemelor de securitate.

Potrivit premierului estonian, Suedia este unul dintre principalii parteneri comerciali ai Estoniei, 25% din importurile Estoniei venind din Suedia.

În cadrul aceleiași conferințe, Lofven a fost întrebat în legătură cu posibile acțiuni ale Suediei în cazul în care Rusia va ataca Estonia. Șeful guvernului a replicat că „întrebarea este mult prea speculativă pentru a răspunde la ea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.