Suma colosală pentru care a fost transferat Mendy

Fotbalistul Benjamin Mendy, în vârstă de 23 de ani, a devenit, luni, cel mai scump fundaş din istoria fotbalului, el fiind transferat de Manchester City de la AS Monaco în schimbul sumei de 52 de milioane de lire sterline (aproximativ 58 milioane de euro).

Mendy a semnat un contract valabil cinci ani.

Potrivit presei engleze, Mendy l-a devansat în topul celor mai scumpi fundaşi din istorie pe colegul său Kyle Walker, achiziţionat de Manchester City în urmă cu zece zile de la Tottenham, în schimbul sumei de 45 de milioane de lire sterline.

Aducerea lui Benjamin Mendy reprezintă al cincilea transfer important din această vară pentru City, care a plătit peste 200 de milioane de lire sterline (223,5 milioane de euro) pentru jucătorii achiziţionaţi: 52 de milioane de lire pentru Mendy, 45 de milioane pentru Walker, 43 de milioane pentru Bernardo Silva, 35 de milioane pentru Ederson Moraes şi 26,5 milioane pentru Danilo.

Manchester City are în această vară un buget de 300 de milioane de euro pentru achiziţii.

Mendy este legitimat la AS Monaco din iunie 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.