Suma fabuloasă pe care fostul șef al ANAF i-ar fi cerut-o lui Horia Simu

Afaceristul Horia Simu a declarat că fostul șef al ANAF Șerban Pop ar fi pretins suma de 1,5 milioane de euro pentru a determina soluționarea favorabilă a dosarului pe care omul de afaceri îl avea la DIICOT, însă afirmația nu este susținută de probe, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Pop, consultat de Agerpres.

Discuțiile dintre cei doi ar fi avut loc în primăvara anului 2014, la inițiativa lui Pop, care ar fi spus că poate obține închiderea dosarului în schimbul unei sume de bani destinate exclusiv persoanelor care ar fi rezolvat problema.

„Din declarația numitului Simu Horia rezultă că modalitatea de săvârșire a elementului material al laturii obiective a infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită a fost precedată de inițiativa complicelui infracțiunii de dare de mită Pop Șerban, formulată mituitorului în primăvara anului 2014. Inițiativa a fost realizată inițial printr-o comunicare aluzivă, ocolitoare, privind suma de 1,5 milioane euro, urmată de înțelegerea în care mituitorul a fost dispus să pună la dispoziția complicelui o sumă de aproximativ 230.000 euro, din care 150.000 euro cash și 80.000 euro sub formă de contracte de asistență judiciară, pentru soluția de clasare, după ce mituitorul a respins categoric să dea suma de 1,5 milioane euro”, se arată în referatul DNA.

Afirmațiile lui Horia Simu referitoare la cei 1,5 milioane de euro pretinși de Șerban Pop nu au fost susținute de martorii din dosar și nici de alte probe, astfel că nu au putut fi formulate acuzații pe baza lor.


Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost reținuți de DNA, marți, într-un dosar de mită.

Conform procurorilor, Șerban Pop a luat 230.000 de euro de la Horia Simu, iar la Bica ar fi ajuns 17.500 de euro pentru clasarea unui dosar pe care afaceristul îl avea la DIICOT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.