”Sunt într-o continuă căutare a fiecărui strop de umanitate”

Mama Cax este la prima vedere o femeie simplă care a decis să își urmeze pasiunea de-o viață și să devină blogger de modă.

Ei bine, povestea din spatele acestei luptătoare este cu adevărat o sursă de inspirație pentru toți cei care au trecut prin încercări grele în viață. Ea a primit într-o zi vestea pe care nici unul dintre noi nu am vrea să o auzim: „ești bolnavă de cancer”.

De atunci, viața copilei de doar 14 ani a luat o turnură dramatică, fiind nevoită să lupte în fiecare secundă. Inițial, medicii i-au dat o speranță de viață de doar 3 săptămâni, însă ea a avut puterea să lupte cu boala și într-un final s-a ales doar cu un picior amputat, în locul unei vieți curmate prematur.

Ambiție fără limite pentru o supraviețuitoare de cancer

În momentul în care a aflat că s-a vindecat, Mama Cax a decis că este timpul să facă ceea ce toată viața și-a dorit, însă mereu a amânat pentru a face lucruri aparent mai importante. Ați crede, poate, că o persoană aflată în situația ei și-a pierdut optimismul, însă Mama Cax este mai încrezătoare ca oricând în forțele proprii.
“Recunosc că sunt extrem de norocoasă pentru că mulți nu-și permit tratamentele costisitoare care sunt atât de necesare, iar în momentul în care rămâi cu o dizabilitate trebuie să faci față discriminării făcute de cei din jur. Simt că pot schimba acest lucru și că, într-o bună zi, pot lupta pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Atunci când am fost întrebată ce mă determină să mă trezesc în fiecare dimineață, am răspuns simplu: sunt într-o continuă căutare a fiecărui strop de umanitate. Acest lucru înseamnă că nu mi-am pierdut speranța în privința oamenilor și cred în continuare că în ciuda răutăților și a piedicilor pe care trebuie să le suporți, poți merge mai departe cu fruntea sus. Cât despre pasiunea pe care o am dintotdeauna, această boală m-a învățat că viața este foarte scurtă și că mâine poți să nu mai fi. Astfel, este important să faci ceea ce-ți place și să-ți urmezi visul. În prezent, am un blog de success, milioane de fani și în fiecare zi zâmbesc pentru că pot scrie despre ceea ce îmi place.”, a spus Mama Cax pentru boredpanda.com.

“Îmi iubesc cicatricile, deoarece datorită lor trăiesc”

Dacă pentru majoritatea oamenilor a avea semne distinctive pe corp, precum cicatricile, este un lucru de care se rușinează, pentru Mama Cax este o dovadă a victoriei sale în fața necruțătoarei boli. “Pentru mine, fiecare zi este o oportunitate de a face o schimbare și de a trăit cu un scop. Toți urâm cicatricile, însă la finalul zilei ele spun povestea noastră despre suferință și supraviețuire. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu puteți face un anumit lucru, așa cum nici eu nu i-am lăsat pe doctori să-mi spună cât o să trăiesc. ”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.