Supravegherea evaziunii fiscale a trecut de la Traian Băsescu la Guvernul României

În cadrul şedinţei de luni a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-au aprobat forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român în anul 2013. anunţă Administraţia Prezidenţială.

Cotrocenii au transmis, „referitor la activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale”,  că „CSAT a stabilit ca sarcinile cu privire la evaluarea implementării măsurilor stabilite prin Planul comun de acţiune să revină Guvernului României, până acum acestea aparţinând Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

Astfel, forţele pe care Ministerul Apărării Naţionale le poate pune la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2013, cuprind 3.390 de militari, comparativ cu anul 2012, când valoarea forţelor a fost dimensionată la 3.636 de militari, ceea ce reprezintă o reducere a forţelor cu 246 de militari.

Din cei 3.390 de militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, în anul 2013, pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare 2.377 de militari, iar alţi 1.013 militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin.

Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2013, un număr de 300 de jandarmi şi poliţişti.

O altă temă importantă pe agenda şedinţei CSAT s-a referit la implicarea României în eforturile comunităţii internaţionale de reconstrucţie a Afganistanului. În cadrul acestui proces, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat ca România să contribuie financiar la instruirea, echiparea, finanţarea şi dezvoltarea capabilităţilor Forţelor Naţionale Afgane de Securitate anual cu 500.000 de dolari americani, pentru intervalul 2015 – 2017, aceasta fiind contribuţia financiară minimă, stabilită în urma analizei costurilor financiare asumate de partea română.

Referitor la activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, CSAT a stabilit ca sarcinile cu privire la evaluarea implementării măsurilor stabilite prin Planul comun de acţiune să revină Guvernului României, până acum acestea aparţinând Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

De asemenea, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis ca Guvernul României să coordoneze măsurile de dezvoltare şi operaţionalizare a serviciilor informatice de interes naţional.

CSAT a aprobat, totodată, desfăşurarea, în România, a Conferinţei Comitetului Militar NATO. Această activitate va avea loc la Sibiu, în perioada 14 – 16 septembrie 2012.

În finalul şedinţei, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat Raportul privind activitatea Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, derulată prin Centrul de Coordonare Operativă Antiteroristă, în anul 2011.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.