Supraviețuitoarele cancerului au defilat pe podium

Anul acesta, în cadrul evenimentului „Săptămâna Modei de la New York“ a avut loc un moment emoționat pentru toți cei prezenți. Femei care au supraviețuit cancerului mamar au defilat în lenjerie intimă pentru scopuri caritabile, notează BBC.com.

Minishow-ul a fost prezentat de actrița câștigătoare a unui Premiu Oscar, Mira Sorvino, și organizat de către designer-ul din Marea Britanie Ana Ono, împreună cu supraviețuitoarea de cancer Dana Donofree. Modelele și-au arătat curajoase cicatricile rezultate în urma multiplelor operații, iar cele mai multe dintre ele au suferit de cancer la sân în metastază.

Toate fondurile obținute în urma acestei defilări au fost transferate către fundația „Cancerland“ din Marea Britanie. „M-am simțit frumoasă și mândră. Am avut sentimentul că semnele de pe piept sunt dovada că sunt în viață și că am primit o a doua șansă la viață“, a mărturisit Paige Moore, una dintre participante. Potrivit unor studii medicale, în Anglia și SUA, una din opt femei suferă de cancer mamar. „Este o șansă unică pentru modele să își redobândească încrederea și să aibă convingerea că sunt frumoase, chiar dacă au trecut prin atâtea greutăți“, a povestit Dana Donofree pentru Reuters. Ea a suferit o dublă mastectomie, după ce a fost diagnosticată cu această boală, la vârsta de 27 de ani. Dana a început să creeze lenjerie intimă pentru femei care au suferit operații de mastectomie, realizând că în comerț nu poate găsi modele care să o avantajeze.

„Primul pas care m-a ajutat să-mi redobândesc încrederea în mine a fost să-mi fac un tatuaj. Cel de-al doilea a fost să-mi scriu gândurile prin intermediul unui blog. Acolo vobesc despre problemele mele și cu alte femei care au trecut prin această experiență. Chiar dacă am sau nu sâni, sau mameloane, sunt în continuare o femeie frumoasă și puternică“, a povestit Chiaro D’Agostino, profesoară și bloggeriță din New Jersey, prezentă de asemenea la eveniment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.