Surpriză mare în clasica monument Liege-Bastogne-Liege

Ediţia cu numărul 102 a clasicei monument Liège – Bastogne – Liège (248 km) a fost câştigată de Wout Poels de la Team Sky. Este pentru prima oară când un rutier de la Sky triumfă în această clasică monument şi este o nouă victorie a unui rutier olandez după 28 de ani. Team Sky este la al treilea succes major în circuitul World Tour, după cursa de o săptămână „Paris-Nice” (Geraint Thomas) şi clasica „E3 Harelbeke” (Michal Kwiatkowski). Chiar dacă Sky este una dintre echipele cu rutieri de 4 şi 5 stele, rezultatul constituie o mare surpriză. De fapt el este de două ori o surpriză.

În primul rând pentru că Alejandro Valverde de la Movistar era marele favorit (Movistar avea şi o variantă de rezervă, Carlos Betancur), sau Daniel Martid de la Etixx, care avea în spate cea mai bună echipă din cursele de o zi. Oamenii de la Sky, chiar şi cu Froome în formaţie, intrau în calcul şi după cei de la Katusha. Aici ar fi prima surpriză. A doua surpriză: un grup de 4 rutieri a reuşit pe ultimii km să se distanţeze la câteva secunde de grupul favoriţilor, iar favorit între cei 4, era Michael Albasini de la Orica, el fiind cel mai bun sprinter dintre cei 4. Dar Wout Poels i-a luat roata, a atacat decisiv cu 250 de metri înainte de linia de sosire şi a reuşit să câştige un titlu nesperat. Wout Poels nici măcar nu era programat iniţial să facă parte din echipa Sky pentru această cursă, dar banarea acum 5 zile a lui Sergio Henao, pentru probleme legate de paşaportul biologic, a determinat participarea lui. Cei 200 de rutieri care au luat startul (doar 154 au terminat cursa) au avut parte de toate…anotimpurile. Au rulat sub rafale de ploaie de toamnă, au trecut prin zone cu ninsoare (organizatorii cursei au schimbat din mers traseul, pentru că au fost câteva zone cu zăpadă mare şi ninsoare abundentă), dar au avut şi „privilegiul” unor porţiuni însorite cu temperaturi specifice lunii iunie. Traseul a avut 10 căţărări repertoriate şi una, chiar pe final, nerepertoriată. Finalul a fost unul dramatic.

Top 10

  1. Wout Poels (Team Sky) – 6:24:29

  2. Michael Albasini (Orica GreenEDGE) – a.t.

  3. Rui Costa (Lampre-Merida) – a.t.

  4. Samuel Sanchez (BMC Racing Team) + 0:04

  5. Ilnur Zakarin (Team Katusha) + 0:09

  6. Warren Barguil (Team Giant-Alpecin) + 0:11

  7. Roman Kreuziger (Tinkoff) + 0:12

  8. Joaquim “Purito” Rodriguez (Team Katusha) + 0:12

  9. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) + 0:12

  10. Diego Rosa (Astana Pro Team) + 0:12

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.