Cine este noul ministru de Finanțe grec

Ministrul adjunct grec de externe Euclides Tsakalotos a fost numit luni în funcția de ministru de Finanțe, după demisia lui Yanis Varoufakis, informează DPA, care citează televiziunea elenă Skai.

Euclid Tsakalotos, noul ministru de Finanţe al Greciei, are 55 de ani şi coordonează din aprilie negocierile cu creditorii internaţionali, fiind un economist format la Universitatea britanică Oxford.

Tsakalotos s-a născut în oraşul olandez Rotterdam.

Euclid Tsakalotos a absolvit Colegiul pentru Studii Economice al Universităţii Oxford, iar în anul 1989 a obţinut titlul de doctor în economie.

Tsakalotos este membru al formaţiunii de extremă-stânga Syriza de aproape zece ani şi este deputat din 2012

Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis și-a anunțat luni dimineață demisia, la o zi după referendum.

Sâmbătă Varoufakis i-a acuzat pe creditorii internaționali ai țării sale de „terorism” și de intenția de a-i umili pe greci.

„Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism”, afirmat Varoufakis, care n-a mai fost dorit la masa negocierilor de creditori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.