Surse: Corina Crețu, confirmată de Juncker ca și comisar european

UPDATE Europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată de preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de comisar european, în defavoarea actualului comisar pentru Agricultură, Dacian Cioloş, au declarat pentru Gândul surse de la Bruxelles. Conform acestora Creţu ar urma să primească Politica Regională, un portofoliu foarte important, pentru care nu are însă experienţă. Europarlamentara PSD ar urma să gestioneze politica de coeziune şi fondurile europene.

Dacian Cioloş şi Corina Creţu sunt cele două propuneri ale Guvernului pentru postul de comisar european din partea României. Premierul Victor Ponta i-a trimis spre informare în data de 30 iulie lui Valeriu Zgonea scrisoarea pe care i-a adresat-o noului preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitoare la propunerile Guvernului privind viitorul comisar european din partea României.

În scrisoarea transmisă lui Juncker, Ponta a transmis că Dacian Cioloş este prima propunere pentru un portofoliu care ar acoperi dezvoltarea regională şi agricultura.

”Dacă prima noastră propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveţi în vedere pentru viitoarea Comisie, am dori să luaţi în considerare candidatura doamnei vicepreşedinte al PE, Corina Creţu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastră ulterior”, se arată în scrisoarea lui Ponta către Juncker.

Valeriu Zgonea a precizat, luni, că Parlamentul va fi convocat pentru audierea viitorului comisar european atunci când se va cunoaşte care este portofoliul care va reveni României şi cine este persoana accepată de către Jean-Claude Juncker.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.