Surse: Klaus Iohannis merge la Chișinău într-un moment hotărâtor

Președintele ales al României, Claus Iohannis va efectua pe 28 noiembrie o vizită neoficială la Chișinău, la invitația președintelui Nicolae Timofti, informează DESCHIDE.md, care citează de ”surse de încredere de la București”.

Contactați de DESCHIDE.md, reprezentanții de Președinției Republicii Moldova au declarat că nu au fost informați deocamdată despre această vizită.

Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Nicolae Timofti, iar restul detaliilor din program vor fi stabilite curând.

Președintele Republicii Moldova l-a contactat săptămâna trecută pe Klaus Ioahnnis pentru a-l felicita cu ocazia câștigării alegerilor prezidențiale ale României. Atunci, șeful statului l-a invitat pe Iohannis la Chișinău, iar cel din urmă a acceptat propunerea, urmând să fie stabilită ulterior o dată concretă.

Şase partide sunt cotate cu șanse de a trece pragul electoral și de a accede în Parlament la alegerile de pe 30 noiembrie, decisive pentru continuarea parcursului european al țării.

Potrivit sondajelor, refacerea coaliţiei prooccidentale dintre PLDM, PD şi PL ar duce la obţinerea unei majorităţi în parlamentul cu 101 de mandate de la Chişinău.

Nu este exclusă nici o coalizare a forțelor prooccidentale cu Partidul Comuniștilor, condus de Vladimir Voronin. Acesta din urma a lansat, marți 25 noiembrie, critici dure la adresa partidelor pro-ruse – Partidul Socialiștilor și Partidul Patria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.