Surse: Legile Justiției vor fi modificate prin inițiativă parlamentară

Conducerea PSD a decis ca modificările la Legile Justiţiei să fie promovate ca inițiativă parlamentară, nu printr-un proiect asumat de Executiv, au declarat, vineri, surse social-democrate, ideea fiind enunțată la începutul săptămânii și de premierul Mihai Tudose.

”Decizia pe care am luat-o a fost că vom promova Legile Justiției ca inițiativă parlamentară, nu vor mai fi inițiate de Guvern”, au declarat surse din conducerea PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că pachetul de legi ale justiţiei ar trebui trimis la Parlament astfel încât acesta să decidă, în urma dezbaterilor, care va fi forma lor finală.

”Eu cred, ca să nu ne mai chinuim, că ar trebui duse direct la Parlament care să facă consultări, comisii, cele două Camere…”, a spus premierul Tudose răspunzând unei întrebări privind traseul legislativ al legilor.

Şeful Guvernului a precizat însă că este nevoie şi de o decizie politică a conducerii coaliţiei de guvernământ.

”Teoretic, legile sunt încă la Ministerul Justiţiei şi mai aşteaptă nişte avize, inclusiv de la Comisia de la Veneţia”, a spus Tudose menţionând însă că viitoarea întrunire a Comisiei va avea loc în luna decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. CODURILE ADOPTATE DE BOC-MACOVEI-Basescu AU FACILITAT JUSTITIA SELECTIVA, PATIMASA, SUBIECTIVA, CARE A DISTRUS JUSTITIA, STATUTUL MAGISTRATILOR SI STATUL DEDREPT. MACOVEI TREBUIE CERCETATA SI CONDAMNATA PT ABUZ DE PUTERE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.