Sebastian Ghiță mai servește o porție de sechestru

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiești în dosarul în care este cercetat, alături de Victor Ponta privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România.

Procurorii i-au comunicat instituirea măsurii asigurătorii asupra unor bunuri. Anterior, DNA a instituit sechestru pe un imobil aparținând fostului premier Victor Ponta, în același dosar.

Update: La ieșirea din sediul DNA Ploiești, Sebastian Ghiță a confirmat că procurorii au instituit în cazul său măsura sechestrului asigurător în dosarul în care se fac cercetări cu privire la posibile fapte de corupție în legătură cu vizita fostului premier britanic Tony Blair în anul 2012.

„S-a pus un sechestru. I-am spus domnului procuror că o să-mi pice acoperișul de la casă, că e al patrulea pe care îl pune pe acea casă (…). Este vorba de acea sumă menționată de procurori în comunicat, 220.000 euro”, a declarat Ghiță.

Potrivit deputatului, sumele ar trebui individualizate de procurori. „Poate încet-încet (…) înțelegem toți că ceea ce fac eu nu e un atac la instituții”, a mai arătat Ghiță.

În acelaşi timp, Ghiță l-a acuzat miercuri pe procurorul din cadrul DNA Ploiești, Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind vizita lui Tony Blair în România.

Ghiță a susţinut că acesta că ar controla o firmă din domeniul construcțiilor care beneficiază de protecția DNA și de sprijin în câștigarea licitațiilor.

În acest dosar, DNA Ploiești susține că Ponta, în calitate de președinte al PSD, și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida.

„Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian”, arăta DNA într-un comunicat.

Potrivit procurorilor, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi.

„În acest scop, Ponta Victor, împreună cu Ghiță Sebastian, i-a solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin (n.r. Tony Blair) să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la inițiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiță Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse. În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivență cu inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte”, susțin anchetatorii.

Astfel, spun procurorii, Sebastian Ghiță a fost confirmat de către Victor Ponta, în calitate de președinte al partidului, drept candidat într-un colegiu din județul Prahova, după primirea celor 220.000 de euro.

De altfel, la intrarea în DNA, deputatul a prezentat un document despre care a susținut că ar conține date privind o firma ontrolată de procuror.

„Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o folosește, una dintre firmele pe care le folosește la afacerile sale din Ploiești. Atunci când v-am spus că după ce și-a eliminat baronii politici a devenit dânsul un baron al justiției aici în Prahova, nu am glumit și astfel de documente și elemente o să le vedeți apărând din ce în ce mai des”, a spus Ghiță.

Deputatul a arătat că firma în cauză ar activa în domeniul construcțiilor și că aceasta ar fi protejată de către DNA și „împinsă în licitații”.

„Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcțiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA și care este protejată, care este împinsă în licitații și dacă cineva îndrăznește în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici de la DNA se trimite o adresă la Finanțe, cei de la Finanțe se duc repede că doar a trimis DNA-ul adresă și caută adversarii din licitații”, a adăugat Ghiță, potrivit Agerpres.

În context, el a dat exemplul unei lucrări efectuate la Rafinăria Petrobrazi despre care spune că ar fi fost câștigată de firma controlată de Negulescu.

Întrebat ce dovezi are că procurorul DNA controlează societatea, Ghiță a răspuns: „Așa mi-au spus cei din licitație, o să aflăm toți mai multe”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.