Suspecții arestați pentru uciderea adolescentului palestinian sunt extremiști evrei

Suspecții arestați de poliția israeliană în cadrul anchetei privind răpirea și uciderea unui adolescent palestinian în Ierusalimul de Est aparțin „unei grupări extremiste evreiești”, a indicat duminică o sursă oficială israeliană citată de AFP, dar a cărei identitate nu a fost precizată, potrivit Agerpres.

Potrivit cotidianului Haaretz, până în prezent au fost reținute șase persoane suspectate că ar putea avea o legătură cu acest caz, față de care autoritățile israeliene au impus o cenzură mediatică. Totuși, un purtător de cuvânt al poliției a admis duminică pentru prima dată că respectiva crimă ar putea avea motivații politice.

Adolescentul palestinian Mohammad Abou Khdeir, în vârstă de 16 ani, a fost răpit în noaptea de marți spre miercuri în Ierusalimul de Est, câteva ore mai târziu cadavrul său, ars în întregime, fiind găsit într-o pădure din partea vestică a orașului. Potrivit raportului preliminar al autopsiei întocmit de palestinieni, în plămânii adolescentului s-a găsit fum, fapt ce sugerează că el a fost ars de viu.

Acest asasinat survine după uciderea a trei tineri israelieni în Cisiordania, probabil de către mișcarea Hamas, după cum susțin autoritățile israeliene

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.