Suspendarea alegerilor

Sunt fără de număr indicii care transformă majoritatea candidaţilor la prezidenţiale în rezidenţi ai sistemului mafiot. În această situaţie, alegerile cu actualii protagonişti sunt toxice, agravante pentru situaţia reformistă în care s-a trezit peste noapte societatea. Aceste mişcări judiciare arată nu doar drama în care se află România la nivel instituţional şi economic. Profilul actualului om politic, fără nicio legătură cu moralitatea, sau minima corectitudine, se anunţă înfiorător. Acesta este, în mod evident, prototipul celor care şi-au făcut loc în administrarea banului public. Infracţiunea a devenit reţeta prin care este tratat fiecare cetăţean român. Până la aceste decizii ale justiţiei, tot justiţia a fost aceea care a adus lucrurile aici. De altfel, reforma justiţiei pare a fi rămas în acelaşi stadiu, al dublului rol. Nu justiţia are vreun merit în demantelarea care are loc în aceste zile şi care ar putea fi brusc oprită prin rezultatul alegerilor.

Legitimitatea acestor alegeri este absolut anulată. Găselniţe juridice, constituţionale, politice nu mai pot salva din faţa unei realităţi atât de pregnante. Întreaga clasă politică actuală este anulată. O spun realităţile în care se zbate România, o spune, în sfârşit, constatarea punctuală a circuitului financiar. Trăim într-un spaţiu public al uzurpatorilor. Instituţiile au ajuns grupuri infracţionale, după modelul partidelor politice. Singura modalitate de funcţionare a ţării a ajuns obedienţa faţă de aceste grupuri şi alinierea la mentalităţea pe care au impus-o. Noul autoritarism care şi-a făcut loc are în urma sa tocmai aceste uriaşe devalizări. România a ajuns creditoarea unor monştri şi a sistemului lor.

Uriaşa reţea mafiotă a cuprins totul, până la ultima gheretă. Peste tot acest spirit arogant, violent, uzurpator, fraudulos s-a instalat. Aliniindu-se cinismului activiştilor anilor ’50, cu aceeaşi lipsă de măsură, aceste grupuri infracţionale au acaparat totul, transformând România într-un câmp de luptă. Lăsând în urmă o ţară desfigurată, în plină deznădejde, caracatiţa anihilată parţial trebuie să devină subiect public pentru aducerea României în cadrele altui sistem legislativ. Cum s-a ajuns aici? Nu e de mirare că majoritatea funcţionarilor publici consideră instituţiile proprietate privată, bazându-se, fiind încurajaţi de o legislaţie care le susţine această conduită.

Actualele mişcări nu au nicio legătură cu justiţia românească, total ineficientă şi lipsită de independenţă. Este o excepţională operaţiune a administraţiei americane, târzie, dar printre cele mai bune, după înlăturarea comunismului. Ceea ce ar trebui să impună, în spirit democratic, ar fi şi o legislaţie care să facă imposibilă repetarea fenomenului actual. Sistemul mafiot românesc are o extindere imensă. Aproape orice grup, de orice nivel, pare a funcţiona în această logică, din reflexe dobândite şi virusat de atmosfera instalată. Comunismul s-a perpetuat în infracţionalitatea actuală.

Alegerea viitorului preşedinte ar trebui amânată. Situaţia este excepţională, fără nicio soluţie acceptabilă. Devoalarea sistemul mafiot ar trebui să cuprindă şi justiţia, precum şi implementarea imediată a legilor europene, fără niciun cuvânt în plus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1333 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.