Susţin Roşia Montană. Dacă Băsescu bea din lacul cu cianuri

Am stat, m-am gândit şi m-am hotărât. Eu susţin exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar cu o condiţie. Primul om care să bea din lacul de cianuri să fie preşedintele Traian Băsescu. Asta pentru că domnia sa spunea că „în lac vor fi mai puţine cianuri decât într-o ceaşcă de cafea”.

Acum Traian Băsescu poate alege modul în care bea cianurile. Cu gheaţă sau fără gheaţă. Nu de alta, dar într-o emisiune la Prima TV domnia sa spunea că îi place whiskyul cu gheaţă. Poate şi cianurile le preferă la fel. Sau poate le vrea puse într-o frapieră, pentru a se mai aşeza. Personal nu ştiu cum preferă domnul Traian Băsescu cianurile. Că asta nu a spus niciodată.

Mai apoi cred că o perioadă de timp proiectul de la Roşia Montană ar trebui închis. Nu de alta, dar trebuie să vedem efectul cianurilor în timp. Poate după o oră-două de la cheful cu cianuri pe preşedinte îl ia ameţeala, poate îi dă o stare de bună dispoziţie şi măreşte salariile bugetarilor. Poate se ameţeşte bine de tot şi dă şi o indexare pensionarilor. Poate se face mangă şi plăteşte pe loc banii datoraţi de Guvern profesorilor, care au dat în judecată statul.

În concluzie, propun să aşteptăm o bună bucată de timp să ne dumerim cu efectele cianuri asupra preşedintelui. Eu unul nu sunt specialist în cianuri. Nu sunt de acord însă cu Sorin Jurcă – Fundaţia Culturală Roşia Montană, care spunea zilele trecute într-un interviu acordat site-ului cotidianul.ro că „îl aşteptă pe Borbely să bea primul din cianură!”. Nu de alta, dar cine ştie ce înseamnă cianură în ungureşte. Aici trebuie să fim atenţi cu traducerea. Ungurul poate scăpa.

Aşa că e mai bine să bea primul Traian Băsescu şi mai apoi Borbely. Iar în funcţie de efectele asupra celor doi demnitari, românii să decidă dacă e bine sau nu cu cianuri în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.