Sute de mineri în marș: „Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea!”

Peste 400 de mineri de la exploatările de cărbune Paroşeni şi Lonea, din cadrul Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani, au declanşat, miercuri, un protest spontan, nemulţumiţi că administraţia nu respectă un protocol semnat cu sindicatele prin care sporul de pericol pentru lucrul în subteran ar fi urmat să crească cu 100 de lei, din luna februarie.

Aproximativ 200 de mineri de la Mina Lonea au plecat pe jos spre sediul Companiei Naționale a Huilei din Petroșani, aflată la cinci kilometri distanță, ca să-și ceară drepturile

Sunt îmbrăcați în uniforme de mineri și au căștile pe cap. Aceștia au început să scandeze împotriva guvernului și cer demisia președintelui Băsescu.

„Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea!”, mai strigă minerii. De pe margine, oamenii îi susțin, iar unii dintre ei li se alătură.

Minerii care ar fi urmat să intre schimbul întâi la Mina Lonea din Valea Jiului au refuzat să intre în subteran, iar alţi 41 de ortaci de la Mina Paroşeni, care au lucrat în schimbul de noapte, au ieșit la suprafață, în semn de protest, după trei ore.

După declanșarea protestului, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat că Conducerea Companiei Naţionale a Huilei negociază cu reprezentanţii minerilor protestatari în legătură cu solicitările acestora.

Minerii spun însă că nu mai cred în promisiuni, astfel că aceștia au plecat pe jos spre sediul Companiei Naționale a Huilei din Petroșani, deși aceasta se află la o distanță de cinci kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.