Sute de motocicliști au participat la acțiunea de comemorare a polițistului Bogdan Gigina

Sâmbătă seara a avut loc o acțiune de comemorare a polițistului Bogdan Gigina, pe bulevardul Știrbei Vodă din Capitală, chiar la locul accidentului unde acesta a murit marţi și la care au participat sute de motocicliști.

La acțiune au fost prezenţi şi colegi polițiști de-ai lui Bogdan Gigina, având fotografia lui lipită pe motociclete.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit la spital după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, pe strada Ştirbei Vodă din zona centrală a Bucureştiului.

Polițistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administrației și Internelor, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Joi, la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la „o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice”.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, caz în care au cerut informaţii de la firma care execută lucrările, urmând să verifice dacă groapă era bine semnalizată. Aceştia au informat că în dosar au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, precum şi ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.