Șuteu: Roșia Montană, inclusă pe lista indicativă a UNESCO

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat sâmbătă că situl Roșia Montană a fost inclus pe lista indicativă a UNESCO, adăugând că acesta este un prim pas către lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO.

Corina Șuteu a explicat într-o postare pe Facebook că decizia a fost luată la Paris, la sediul UNESCO, unde în perioada 24 — 26 octombrie a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial.

„În ședința din ziua de miercuri, 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizației pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată și includerea sitului Roșia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO. Precizăm că includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO. Dar este un pas care contează”, a scris ministrul Culturii pe rețeaua de socializare.

La această sesiune, România a fost reprezentată de Irina Iamandescu, directoare în cadrul Institutului Național al Patrimoniului din București, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, și de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO, arată Şuteu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.