T minus 2 până la Festivalul ROWmania de la Tulcea (VIDEO)

Ivan Patzaichin și echipa lui au mărit ștrocul, pentru că mai sunt doar două zile până la festivalul ROWmania de la Tulcea, care începe vineri. Urmează apoi un weekend de culoare, mișcare, competiții, film și muzică în orașul de pe Dunăre.

E un festival care de patru ani pune pe harta destinațiilor de neratat un oraș cu o poziție privilegiată și o istorie bogată. Festivalul demonstrează că Tulcea înseamnă mult mai mult decât “poarta spre Deltă” sau câteva repere promovate aleatoriu în două-trei cărți poștale. La a patra ediție, festivalul are deja un „jour fixe”: ultimul weekend din august, atunci când ajung pe faleza din fața Căpităniei cei peste o sută de temerari care parcurg Dunărea de la izvoare până la vărsare, adică peste 2500 km, în ceva mai mult de două luni, doar în canoe și alte ambarcațiuni individuale cu vâsle. Și pe această tradiție de peste jumătate de secol, se naște una nouă: ROWmaniaFest, un festival care distrează, provoacă, vorbește, emoționează și inspiră.

Noutățile anului 2014 sunt

  • jazzul și muzica clasică (pe faleză și la Teatrul Jean Bart);
  • nu una, ci trei expoziții de fotografie;
  • echilibristică pe plăcile SUP (Stand Up Paddling),
  • ateliere pentru copii,
  • un târg al meșteșugarilor și
  • „Descoperă Tulcea” – un quest marca Rowmania. Tulcea este locul de baștină al canotcii și locul din care a pornit întreaga mișcare Rowmania. De aceea, Rowmania întoarce Tulcei o mică parte din favorurile pe care i le-a făcut, ajutând-o să se lase descoperită în profunzime.

„Descoperă Tulcea” este un concurs de aventură urbană, care îmbină inteligența, capacitatea de orientare, dorința de cunoaștere, implicarea socială, capacitatea de a obține informații, competiția, spiritul de echipă și multă distracție.

„Descoperă Tulcea” este un quest urban destinat echipelor compuse din câte 5 membri, fiecare cu un rol bine stabilit. Înscrierile pentru concurs încep vineri, 29 august, și se termină la primele acorduri din concertul trupei Celelalte Cuvinte. Concursul propriu-zis începe sâmbătă, 30 august, la ora 10:00 AM și se termină duminică, pe înserat.”

Programul complet al festivalului se afla aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.