Tabără de refugiați în Paris

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și-a anunțat marți intenția de a crea o tabără de refugiați în capitala franceză, unde tabere improvizate sunt demolate în mod constant de autoritățile publice, în special din motive de securitate și salubritate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Tabăra va respecta „cerințele de reglementare” și „pe acelea ale taberelor de refugiați și de migranți construite de ONU și UNHCR” (Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați), a dat asigurări Hidalgo, într-o conferință de presă.

Tabăra „se va inspira din prima tabără deschisă în Franța, potrivit normelor UNHCR, la Grande-Synthe (nord), cu unități de cazare modulare, „care pot fi instalate rapid” dar cu „tot confortul necesar”.

Primarul socialist a explicat că „mai multe obiective din nordul Parisului” au fost identificate pentru găzduirea refugiaților.

Deschiderea taberei nu se va face decât într-o lună, o lună și jumătate. Anne Hidalgo nu a prezentat dimensiunea precisă, dar terenul va trebui să fie „suficient de întins pentru a găzdui mai multe sute de persoane”.

„Ideea este să nu mai vedem aceste tabere nedemne” și „persoanele neajutorate care sosesc să nu fie constrânse să meargă sub metrou sau în alte locuri”, ca acela deschis recent în nordul Parisului cu aproape 800 de persoane, potrivit primăriei.

„Doresc ca statul să fie partener”, a spus Anne Hidalgo.

Franța nu se află în prima linie în criza refugiaților, țara fiind mai ales o destinație de tranzit, în special pentru sirieni și irakieni.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.