Țara în care se pot vâna pokemoni în biserică

O biserică din sudul Danemarcei a anunțat că îi primeşte pe jucătorii de Pokemon Go, în condițiile în care numeroase clădiri administrative, de birouri, sedii de companii, secții de poliție şi unități militare toată lumea sunt anunțate drept perimetre în care nu este permisă vânătoarea de pokemoni, transmite Agerpres.

„Mi s-a părut o idee foarte bună pentru a păstra legătura cu tinerii”, a declarat Michael Westh, vicarul bisericii din micuța localitate Kliplev, din sudul regiunii Jutland, nu departe de granița cu Germania.

Inspirat de joc, vicarul și-a creat propria variantă de Pokemon Go. A plasat în biserică foi de hârtie care au imprimate pe o parte imaginea unui personaj din foarte popularul joc. Pe cealată parte este tipărit cuvântul înghețată sau cola, desemnând recompensa reală pe care urmează să o primească cel care a găsit respectiva imagine. „Evident că este nevoie și de o recompensă”, spune Michael Westh. „Este minunat, pentru că deschide biserica pentru tineri. Ei înțeleg că este OK să intre. Aici ești binevenit și dacă ești vesel și dacă ești trist”, a adăugat părintele.

Vicarul a recunoscut că el însuşi a devenit un căutător pasionat de pokemoni, după ce tinerii l-au învăţat să joace.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.