Ţara lui Puiu

Pupatul icoanelor nu l-a ajutat de Anghel Puiu Iordănescu. Asta înseamnă că antrenorii echipelor adverse au o relaţie mai bună cu Dumnezeu. Ba nu! Înseamnă că selecţionerii celorlalte echipe pe care le-a întâlnit România la Campionatul European au viziune, au curaj, au un staff medical pe care nu l-au înlocuit cu o săptămână înainte de începerea turneului şi au fotbalişti.

Puiul mamei stă toată ziua pe reţelele de socializare şi, sub protecţia anonimatului, îi înjură pe profesori şi pe colegii care au note mai bune decât el. Când nu face asta, puiul mamei intră pe pagina oficială de Facebook şi postează fotografii cu pisici, felii de pizza şi citate celebre. Ca să fie în rând cu lumea, puiul mamei scrie că abia aşteaptă să plece din ţara asta de nimic, care nu dă lapte, brânză, ouă, carne, salarii mari, asistenţă medicală gratuită, maşini cum are Gigi Becali şi tatuaje ca cele ale Cruduţei. Fiind prins cu atâta treabă, puiul mamei nu mai are timp să înveţe pentru examenul de Bacalaureat, aşa că, la îndemnul familiei, merge la biserică, unde aprinde lumânări, bate mătănii şi pupă icoane.

Numai că Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Şi nu-ţi bagă nici în plasă. Mingea. Şi nu-ţi bagă nici în cap. Ştiinţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.