Țara unde se produc roboți pe bandă rulantă

Roboții sunt viitorul. Cam la asta se rezumă majoritatea știrilor actuale din sfera tehnologică. Însă care sunt țările care produc cei mai mulți roboți în fiecare an? Odată cu ascensiunea tehnologică, multe locuri de muncă au fost preluate de roboți, în special în acele situații în care este nevoie de precizie și unde mașinile pot funcționa mai eficient decât oamenii.

Potrivit TechInsider, Canada este țara care produce cei mai mulți roboți din lume. În anul 2015, fabricile canadiene au ajuns să fie arhipline de roboți, iar exporturile nu au fost nici ele de neglijat, suma ridicându-se la 61,2 milioane de dolari, cu un total de 1,5 % din toată industria globală producătoare de roboți. Și Coreea de Sud se regăsește pe listă. O dovadă a acestui fapt este că țara a făcut investiții masive în acest domeniu și a exportat roboți în valoare de 235,6 milioane de dolari în 2015, ceea ce înseamnă 5,7 % din totalul industriei.
Istoria roboților este fascinantă, iar ideea automaticii provine din mitologiile multor culturi din întreaga lume. Ingineri și inventatori din civilizațiile antice, inclusiv China, Grecia și Egiptul din timpul lui Ptolemeu au încercat să construiască mașini care funcționează în mod automat, unele asemănându-se cu animalele și cu oamenii.

În Grecia Antică, inginerul grec Ctesibius a aplicat o cunoaștere a pneumaticelor și a sistemelor hidraulice pentru a produce primele ceasuri cu apă și cifre în mișcare. Începutul automaticii este asociat cu inventarea turnului cu ceas astronomic al lui Su Song, care conține figurine mecanice ce însoțeau orele.

În perioada Renașterii, Leonardo da Vinci a schițat planurile pentru un robot umanoid în jurul anului 1495. Cărțile lui Da Vinci, redescoperite în anii 1950, conțineau desene detaliate ale unui cavaler mecanic, cunoscut acum ca „robotul lui Leonardo“, capabil să stea în picioare și să-și miște maxilarul.

Cei mai mulți roboți din ziua de astăzi sunt folosiți în fabrici, iar modele noi sunt create în continuare în laboratoarele din lumea întreagă.

O mare parte din cercetarea în robotică nu se concentrează pe sarcini industriale specifice, ci pe investigații în noi tipuri de roboți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.