Ţărăniştii, la braţ cu dracul

Se apropie 5 noiembrie, ziua întâlnirii principalelor grupuri rebele din PNŢ. Voi folosi în continuare denumirea simplă de PNŢ din raţiuni de redactare, dar şi pentru faptul că în ultimii ani ţărăniştii au fost creştin-democraţi aşa cum a fost şi dracul un antisecurist notoriu. După decesul lui Ion Diaconescu (ultimul stâlp veritabil al unui partid istoric dus în bălării şi de naivitatea sa politică, dar şi de lucrăturile securităţii) urmează o scurtă perioadă de readaptare a PNŢ-ului la un aşa-zisul fripturism politic dâmboviţean. Conducerea comică a partidului, Ciorbea, Lupu şi Pavelescu, adică Moţul, Flămânzilă şi Piticul guraliv, s-a dus la Cotroceni pentru a se înscrie şi ea pe lista amatorilor de ciolan. Floarea scuturată a ţărănismului românesc la Traian Băsescu! Scena seamănă cu popimea primită de dracul în audienţă de afaceri. Ceva mai comic şi mai revoltător nici că se putea. Victor Ciorbea (mare iubitor de putere şi dregătorii!) s-a gândit că o împăcare a sa cu cel care l-a batjocorit, dar a şi jucat un rol copleşitor în decredibilizarea PNŢ, poate să-l salveze. Legatarul politic al lui Ion Diaconescu s-a gândit probabil că o prietenie cu dracul e mai folositoare decât o campanie inteligentă, decât un ideal politic şi un program de guvernare. Cum a scos-o Ciorbea pe mâneca lipsei de caracter? Ne-a dat exemplul cu prescrierea unei fapte penale după 15 ani. Prost exemplu. O crimă se prescrie după 15 ani, dar fiul celui ucis nu iartă nici după 50 de ani. Ce a făcut Traian Băsescu nu a fost o gafă, nici o greşeală oarecare. Ce a făcut Băsescu cu PNŢ a fost o operaţiune sadică de eliminare a unui partid istoric, hotărât să deschidă dosarele securităţii, între care şi al lui Traian Băsescu. Şi acum vine Ciorbea şi zice, asta e! O fi pentru fripturişti. Pentru cei care au îndurat puşcăriile şi umilinţele lui Băsescu nu înseamnă nimic. Nici măcar o intrare în Parlament la braţul diavolului nu poate şterge o rană de moarte.

Culmea cinismului, aceşti fripturişti de ocazie sunt gata să-i ducă şi pe ţărăniştii fideli Regelui Mihai să măture prin curtea Cotrocenilor şi să cânte Oda Prieteniei româno-sovietice.

Suferă ţărăniştii de absenţa unui lider adevărat? Sau au prea mulţi şefi de scară hotărâţi să câştige mai vârtos în politică? Sau nu au o ideologie compatibilă cu vremurile acestea de rahat? Să fi încăput partidul pe mâna unor amatori? Sau şi acum, după ce Corneliu Coposu, Ion Raţiu şi Ion Diaconescu s-au dus, ţărăniştii încă să fie urmăriţi ca o fantomă periculoasă a trecutului? Cineva se teme de moarte ca România să se întoarcă la lege, la morală şi credinţă, la ordine, dreptate şi educaţie de nivel european?

Ia să ne gândim ce slugi şi ce sfertodocţi, dar şi ce străini ar putea avea un asemenea interes?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.