Tăriceanu a descoperit „un geniu” la președinția Comisiei juridice

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat nemulțumit marți că documentele din dosarul lui Dan Șova au fost analizate de către Comisia Juridică într-un timp prea scurt.

„Nu am știut că avem un geniu la președinția Comisiei juridice de la Senat, care este capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini de documente și să ia și o hotărâre împreună cu membrii Comisiei, mai ales atunci când este vorba de libertatea oamenilor, indiferent cine sunt ei, oameni normali sau parlamentari. Cred că nu e normal să ne jucăm cu libertatea acestora. Pe mine, această modalitate de lucru în Comisie mă face să îmi pun mari semne de întrebare cu privire la seriozitatea și responsabilitatea cu care unii dintre parlamentari își îndeplinesc atribuțiile”, a declarat Tăriceanu la Senat.

Călin Popescu Tăriceanu a spus însă că nu va contesta procedura. „Nu trebuie să contestăm procedura, dar putem să observăm că dacă lucrurile se desfășoară în acest fel, atunci orice pretenție de a reda credibilitatea Parlamentului ca instituție o să rămână la stadiu de deziderat”, a spus președintele Senatului răspunzând unei întrebări.

Comisia Juridică a Senatului a avizat marți favorabil solicitarea DNA de reținere și arestare preventivă a senatorului PSD Dan Șova în noul dosar în care acesta este acuzat de trafic de influență.

Luni Tăriceanu afirma luni că așteaptă mai întâi să vadă decizia Comisiei Juridice pentru a decide cum votează partidul său în cazul Șova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.