Tăriceanu: Acordăm susținere politică ministrului Viorel Ilie

Comisia juridică a Senatului a dat marți aviz negativ cererii de începere a urmăririi penale a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

”În urma examinării cererii Parchetului General, a examinării materialului probator, în urma audierii domnului Ilie și a dezbaterilor din cadrul Comisiei juridice, Comisia a decis, cu șapte voturi împotrivă și patru pentru, să nu recomande plenului Senatului formularea unei cereri de urmărire penala față de domnul Viorel Ilie”, a anunțat președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc. Acesta a explicat că „nu e vorba de un vot pro sau contra” și că decizia finală va aparține plenului Senatului.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, după ședința conducerii partidului, că decizia liderilor a fost ca formațiunea să îi acorde în continuare susținere politică ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

”Azi Comisia juridică a hotărât să nu solicite parchetului începerea urmăririi penale, cu un vot de șapte la patru. Colegii mei, împreună cu mine, am luat în discuție nu componenta juridică, ci cea politică. Am votat să îi acordăm susținerea politică în continuare colegului nostru, Viorel Ilie”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Procurorul şef DNA a cerut Senatului, pe 25 august, încuviințarea începerii urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În același dosar, sunt urmăriţi penal directoarea de cabinet a ministrului pentru Relația cu Parlamentul (MRP), Elena-Felicia Pop şi doi angajaţi ai ministerului, membri ai comisiei de concurs, Maria Alexandrescu şi Mihai-Cornel Zaharia. Cu toţii sunt acuzaţi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Potrivit DNA, „Ministerul pentru Relația cu Parlamentul (MPR) a organizat un concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale de execuție pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiți candidați agreați de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcțiile, în detrimentul altora, criteriul competenței devenind total nerelevant”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.