Tăriceanu: Comisia Europeană face exces de zel cu raportul MCV

Comisia Europeană face exces de zel cu raportul MCV în cazul României, este de părere Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului a susţinut, la B1TV, că România a făcut progrese în domeniul Justiţiei şi nu trebuie să mai existe vreo îndoială dacă este sau nu stat de drept.

”Nu există garanția că totul va funcționa perfect, pentru că în nicio țară europeană nu funcționează perfect toate aceste chestiuni. Nu suntem nedreptățiți, dar cred că aici începe să devină o chestiune excesivă din partea Comisiei Europene”, a declarat Tăriceanu.

Privind la evoluţia rapoartelor MCV, Tăriceanu a spus că începe să capete impresia că acestea se pot prelungi la infinit.

Comisia Europeană va trebui să accepte până la urmă că, dacă lucrurile vor continua în acest fel, începem să facem un fel de exces de zel”, crede Tăriceanu.

În cel mai recent raport MCV dat publicităţii pe 28 ianuarie, Parlamentul a fost criticat în că nu a respectat deciziile ANI în cazurile de incompatibilitate şi că a respins ori tergiversat cereri ale procurorilor de ridicare a imunităţii unor aleşi.

Documentul Comisiei Europene nu a ignoart nici situaţia DIICOT după reţinerea Alinei Bica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.