Tăriceanu: Cu un singur partid nu face ALDE coaliție

Singurul partid cu care ALDE nu face coaliție este cel al lui Traian Băsescu, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la un post TV, atunci când a fost întrebat dacă Gabriel Oprea este un aliat frecventabil.

„Obiectivul ALDE este să mergem singuri la alegerile locale, pe liste proprii. Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil că acel lucru îl vom face, dar aceste înțelegeri locale nu vor face parte dintr-un document”, a spus Tăriceanu.

Gabriel Oprea conduce un partid care se comportă după regulile democratice, a mai susținut șeful Senatului.

„Dacă discutăm despre frecventabilitate, sunt persoane în România cu care chiar nu doresc să am de-a face. Cum ar fi dl Băsescu și partidul dânsului. În calitate de președinte a făcut extrem de mult rău. Chiar am discutat cu colegii mei dacă ne-am propus cu cineva să nu colaborăm, acesta este partidul domnului Băsescu”, a mai precizat acesta.

Cu privire la acuzațiile aduse de procurorii DNA lui Oprea, Tăriceanu a spus că nu are el dreptul de a judeca cazul, ci doar instanța.

„Cu prea multă ușurință noi preluăm acuzațiile făcute procurori la adresa unor personalități politici sau oameni simpli și îndepărtăm din start prezumția de nevinovăție. Eu nu pot să apreciez și cred că este rolul instanței să aprecieze dacă dl. Oprea a folosit în mod abuziv sau nu coloana cu antemergător de poliție. Cred că dl. Oprea trebuie să se bucure ca orice alt cetățean de prezumția de nevinovăție”, a conchis Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.