Tăriceanu: Dacă PSD crede că turul II e mai potrivit pentru suspendarea lui Băsescu…

Liderul PL Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că lista de semnături pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu rămâne deschisă şi pentru situaţia în care PSD consideră că turul II al prezidenţialelor ar fi un moment mai potrivit pentru acest demers.

„Am deschis lista de semnături şi am văzut care sunt poziţionările pe scena politică. Există, pe de o parte, Alianţa Creştin Liberală, care s-a manifestat în mod clar împotrivă, împreună cu, evident, nici nu mă aşteptam să fie altfel, cunoscuta doamnă Udrea, susţinătoarea înfocată a preşedintelui. Acum se dovedeşte că şi domnul Iohannis îi calcă pe urme cu multă demnitate şi băţoşenie şi, de cealaltă parte, PSD-ul care alături de colegii mei din PLR şi-a manifestat fără echivoc atitudinea faţă de ceea ce înseamnă regimul politic al domnului Băsescu. Sigur că la PSD în momentul de faţă, din câte am înţeles, urmează să facă o discuţie, o analiză, au o serie de considerente de ordin tactic, se gândesc unii dacă ar fi bine, dacă e momentul potrivit, dacă merită pe ultima perioadă de mandat, dacă nu cumva lucrul acesta i-ar servi cui Băsescu. Sunt o serie de considerente pe care le-am avut şi eu în vedere când am decis suspendarea, însă eu am plecat de la principii şi nu de la considerente de ordin politic. Eu cred că într-un astfel de demers nu fac calculul ce câştig şi ce pierd. Aşa cum am arătat şi în trecut, nu mă interesează ceea ce pierd, cred că trebuie făcut ceea ce este corect iar în cazul de faţă principiul respectării Constituţiei şi a legilor cred că trebuie pus mai presus de orice alt considerent politic. Prin urmare lista de semnături rămâne deschisă şi dacă colegii de la PSD consideră că altul ar fi mai potrivit ca moment al suspendării, nu turul unu, poate turul doi sau în sfârşit, lista rămâne deschisă şi aştept cu toată bucuria să-şi pună semnăturile să putem demara procedura de suspendare”, a declarat Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a mai declarat, luni, că prelungirea mandatului președintelui cu perioada în care acesta este suspendat nu este prevăzută în Constituţie, el afirmând că declaraţia lui Traian Băsescu despre acest subiect este o „aberaţie”.

Băsescu a declarat recent, întrebat dacă a luat în calcul prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie, că, dacă va fi suspendat din nou, o va face şi „îi vor trimite mărţişoare la Cotroceni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.