Tăriceanu, despre decizia Curții privind ancheta în cazul OUG 13

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că decizia Curții Constituționale referitoare la sesizarea sa privind ancheta DNA legată de OUG 13 vine să aducă lucrurile în normalitate.

„Decizia Curții vine să aducă lucrurile în normalitate. Dacă mă întrebați dacă mă bucur, sigur că mă bucur, dar vă dați seama, este totuși nefiresc să ne bucurăm de normalitate. Normalitatea ar fi ceva absolut firesc. Mă bucur însă de altceva, realmente, că intervențiile mele succesive pe aceste subiecte politice, serioase, profunde, fundamentale, care vizează raportul între puterile statului, intervenții pe care le-am făcut în mod repetat în ultima vreme, se dovedesc că au fost corecte”, a declarat, luni, Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Luni, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public, prin DNA, cu privire la ancheta procurorilor în cazul OUG 13.

Ulterior, președintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că DNA și-a depășit atribuțiile și că nu trebuia să verifice legalitatea, oportunitatea ordonanței, ci trebuia să se rezume la aspectele penale, fiind perturbată și buna activitate a Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.