Tăriceanu, discuții pe cifre pentru ca moțiunea să treacă

Călin Popescu-Tăriceanu susține în continuare că voturile pentru moțiunea de cenzură există.

Președintele Senatului a precizat că sunt 16 sau 17 parlamentari, dintre care unii din coaliție, care nu o votează.

„(…) La moțiunile de cenzură se fac discuții în toate direcțiile. (…) Avem o cifră pe care v-am spus-o. Este cu vârf și îndesat o majoritate necesară ca moțiunea să treacă. (…) Am făcut și socoteala inversă. Știm și care sunt cei care vor vota împotriva moțiunii, deci ne-am asigurat că lucrurile sunt în regulă. (…) Cu aproximație 16 sau 17, dar nu sunt numai din coaliție, din aproximările pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi și care nu fac parte din coaliție”, a afirmat Tăriceanu.

Nu a fost vorba de o ceartă cu cei de la UDMR

”Nu ne-am certat, ne-am despărțit în relații foarte bune, dar ne vedem fiecare de agenda proprie. (…) Nu e vorba de compromisuri, dar o astfel de lege sau toate cele trei legi trebuie foarte bine gândite, așezate, analizate și deciziile luate nu sub presiunea timpului. (…) Am arătat toată disponibilitatea, dar în fața volumului mare ne-am dat seama că nu putem să gestionăm într-un timp atât de scurt aceste chestiuni”, a conchis Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.