Tăriceanu: Guvernul Cioloş blochează activitatea în toate ministerele

Cabinetul tehnocrat al lui Dacian Ciolos ar putea fi demis printr-o moţiune de cenzură. Declaraţia a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu, la Târgovişte. Şeful Senatului susţine că performanţa actualului Guvern nu este una bună şi acuză că zilnic ies la iveală gafe ale miniştrilor tehnocraţi, informează B1 TV.

Preşedintele Senatului este de părere că membrii Executivului nu sunt suficient pregătiţi pentru activitatea pe care o desfășoară. Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au criticat Guvernul Cioloş, despre care a spus că blochează activitatea în toate ministerele.

„De la bun început, şi colegul meu şi eu am fost foarte critici la adresa acestei formule, pe care nu o numesc politică, pentru că nu are reprezentativitate. Toate ţările acceptă soluţia democratică prin vot. Din păcate, am avut gura păcătoasă. Performanţa Guvernului nu e bună şi vedem zilnic gafele miniştrilor. Până şi primul ministru ar trebui să îl pună la punct pe ministrul de la Agricultură, pentru gafa pe care a făcut-o”, a declarat Tăriceanu, potrivit adevărul.ro.

Tăriceanu susţine că fondurile europene sunt blocate în toate ministerele, iar absobrţiile sunt zero.

„Lista e foarte lungă din păcate. Lipsa de experienţă, lipsa de pregătire se văd în modul în care gestionează lucrurile. Aceasta-i caracteristica, să zicem, formulei tehnocrate, nu îşi asumă responsabilităţi şi dacă ar fi fost un guvern instalat pentru trei luni de zile, care să pregătească alegerile, hai să zicem, dar aveam un guvern care să funcţioneze. Nu ştiu dacă o să ajungă să funcţioneze, că s-ar putea să păţească pocinogul şi să se trezească cu o moţiune de cenzură”,a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul sau, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, i-a criticat pe guvernanţi şi în privinţa crizei bebeluşilor. Fostul ministru al Agriculturii a spus că este inadmisibil să nu existe până acum un răspuns clar în ancheta cauza infecțiilor misterioase.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.