Tăriceanu îl ameninţă cu suspendarea pe Traian Băsescu

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut „forțelor politice care țin la respectarea Constituției” să fie pregătite „în orice moment” pentru o nouă procedură de suspendare a șefului statului.

„Nimeni nu a anticipat că Președinția Țării ar putea încăpea pe mâinile unui astfel de individ. Chiar dacă timpul rămas până la data primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale nu permite fizic derularea întregii proceduri pentru demiterea lui Traian Băsescu, cred că forțele politice care țin la respectarea Constituției trebuie să fie pregătite în orice moment pentru inițierea suspendării de către Parlament a Președintelui României. Noi nu apărăm Constituția și Legea facultativ, în funcție de calendarul alegerilor, ci permanent.”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Tăriceanu îi lansează preşedintelui Traian Băsescu „un avertisment foarte serios” să nu se folosească de „pârghiile de control asupra unor instituții de forță ale statului” şi să nu escaladeze „practicile anticonstituționale” o dată cu apropierea datei alegerilor, „mai ales prin atacuri în diverse planuri ale adversarilor domniei sale și ale planurilor de perpetuare a regimului Băsescu”.

Trei sunt acuzaţiile principale pe care le aduce Tăriceanu

  1. „A dat dispoziție Parchetului General în direct de la B1” să înființeze o comisie rogatorie într-o afacere în care ar putea fi implicat unul dintre numeroșii săi adversari politici.
  2. A cerut o serie de dosare unui ziarist, „ca și cum Președinția s-a transformat în organ de anchetă”.
  3. „Pe lângă toate acestea, implicarea sa activă în înființarea Fundației Mișcarea Populară, mărturisită tot la B1, și propaganda electorală fățișă și susținută pentru PMP și candidatura Elenei Udrea nici nu mai par încălcări ale Constituției atât de grave”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.