Tăriceanu, intrigat de coincidenţele apărute în campanie

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că dezbaterea publică din acestă campanie electorală, care „nu era foarte focalizată pe programele candidaţilor, pe profilurile lor”, a fost deturnată de cazurile recente de corupţie.

„Sunt intrigat de aceste coincidenţe, ca să le numesc aşa, de faptul că în fond toate aceste acţiuni care sunt fie percheziţii, fie audieri la procuratură, fie reţineri, fie arestări, fie ofiţeri acoperiţi au apărut în această campanie electorală şi de unde nici până atunci dezbaterea publică nu era foarte focalizată pe programele candidaţilor, pe profilurile lor, în ultimele două săptămâni bineînţeles că întreaga dezbatere publică a fost deturnată şi nu mai vorbim decât de aceste lucruri pe care le vedem şi le urmărim zilnic”, a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a adăugat că justiţia trebuie să îşi facă datoria, însă a întrebat de ce aceste dosare, unele foarte vechi, au trebuit să apară chiar acum, în campania electorală.

„Sigur că justiţia trebuie să îşi facă datoria fără niciun fel de îngrădire, dar având în vedere că unele dintre dosare sunt foarte vechi, stau în sertare, nu pot să nu îmi pun întrebarea de ce tocmai acum au trebuit să apară şi să constatăm că va exista probabil o distorsiune majoră nu numai a campaniei în sine, dar probabil şi a rezultatului din lipsa posibilităţilor pe care publicul le va avea să analizeze în mod mai clar candidaţii la aceste alegeri prezidenţiale. Şi trebuie să ne gândim totuşi că preşedintele ţării prin funcţia şi prin poziţia pe care o ocupă în stat joacă un rol extrem de important în deciziile care se răsfrâng nu numai asupra ţării, ci până la urmă ajung la fiecare cetăţean. Regret că se întâmplă această situaţie în România. Cred că este într-adevăr unic din 1990 până în prezent să se fi întâmplat o astfel de situaţie”, a spus Tăriceanu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.