Tăriceanu: Iohannis a încercat să negocieze înlocuirea mea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut joi la România TV, că președintele Klaus Iohannis „a încercat în perioada vacanței parlamentare să negocieze înlocuirea” sa de la șefia Senatului.

Potrivit lui Tăriceanu, demersul face parte dintr-un plan amplu al președintelui de a avea „Guvernul lui, serviciile lui și Parlamentul”.

„Klaus Iohannis nu numai că nu este străin, ci este un actor, unul dintre cei care a încercat, bănuiesc că intenția nu a fost abandonată, a încercat în perioada vacanței parlamentare să negocieze înlocuirea mea de la șefia Senatului. Demersurile acestea fac parte din planul mai amplu, pe care l-a și reușit parțial, de a avea Guvernul lui, serviciile lui și, desigur, că îi trebuie și Parlamentul. Ceea ce s-a întâmplat și la Camera Deputaților și ar fi putut să se întample și la Senat. Așadar, declarațiile bombastice și iresponsabile ale doamnei Gorghiu se încadrează perfect în această acțiune, pe care președintele și-ar dori să o vadă realizată”, a declarat Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a susținut că se cere demisia sa prin mai multe căi. „Sunt doua actiuni paralele. Ceea ce vedeti ca s-a intamplat in ultimele zile cu actiunea din partea organelor de ancheta, de a ma considera suspect intr-un dosar, urmat imediat de declaratia Alinei Gorghiu si a lui Vasile Blaga, prin care cer demisia mea, este o cale de actiune. Cealalta este calea politica”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis dă ordine procurorilor, Tăriceanu a răspuns: „Eu nu pot să spun așa ceva. Dar nu odată, în România lucrurile astea s-au văzut des. Cei care doresc să servească un stăpân încearcă să îi intuiască și gândurile. Nu este vorba aici nici despre DNA, nici despre președintele Iohannis. Eu vorbesc la modul generic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.