Tăriceanu: Justiția este ca un fel de divă

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, la Congresul noului său partid, că în România justiția a devenit în ultimii 10 ani un ”personaj politic”, „un fel de divă care se află permanent pe platourile televiziunilor”.

„De 10 ani avem un nou personaj politic pe scena politică românească. Acest personaj politic este Justiția. Mai toată lumea vorbește despre justiție deși probabil că politicienii ar trebui să vorbească cel mai puțin. La noi justiția nu este discretă și oarbă ci ea este ca un fel de divă care se află permanent pe platourile televiziunilor. Trebuie să mărturisesc că o vreme am încercat în a înțelege de ce este nevoie de suport public pentru diversele Parchete în lupta cu o caracatiță absolut reală care este corupția. În timp s-a dovedit însă că apărarea publică a justiției s-a transformat în armă politică și, pe drept cuvânt, ca în snoava populară cu Petrică și Lupul, astăzi populația, cetățenii, când se uită la televizor nu mai înțeleg nimic, nu știu ce să creadă”, a spus Tăriceanu în discursul său de candidat la președinția noului partid.

În opinia lui Tăriceanu, „dezvăluirile presei din ultimii ani au arătat că așa zișii mari apărători ai justiției au încercat doar aservirea acesteia, au încercat și au reușit să o folosească ca armă politică în slujba grupurilor lor de interese sau chiar în interes personal folosit, au făcut mari deservicii justiției”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.