Tăriceanu: Ministrul de Externe ar fi trebuit să îl convoace pe Hans Klemm la discuţii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Ministerul de Externe ar fi trebuit să îl convoace pe Klemm şi să îi explice limitele statutului său diplomatic, după declaraţiile făcute de oficialul american inclusiv legate de activitatea Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

„Cred că Ministerul de Externe ar fi trebuit să-l convoace imediat pe domnul ambasador şi să-i pună în vedere că tocmai statutul său diplomatic îi interzice aceste ieşiri publice şi de aceea îi pune în vedere să se abţină în viitor de la astfel de <<observaţii>>”, a spus Tăriceanu.

Acesta a mai afirmat că şi preşedintele Iohannis, care i-a primit scrisorile de acreditare în calitate de ambasador, „avea obligaţia să intervină prompt şi fără rezerve pentru a stopa umilirea românilor şi a unor autorităţi române de către domnul ambasador”.

Preşedintele Senatului a solicitat pentru prima dată în luna mai ca Ministrul de Externe să „intervină şi să pună lucrurile la punct” după întâlnirea dintre ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

”Nu e normal ca ambasadorii să se amestece în astfel de chestiuni, să vină să acorde sprijin sau patronaj politic. Aceste lucruri nu se fac nicăieri. În niciuna din ţările din jurul României nu se întâmplă astfel de lucruri”, spunea la acea vreme Tăriceanu.

Ultima referire la lupta împotriva corupţiei din România a fost făcută de Hans Klemm la ceremonia organizată cu ocazia Zilei SUA, atunci când i-a îndemnat pe parlamentari să consolideze legislaţia anticorupţie în loc să o submineze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.