Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că dosarele instrumentate unor miniștri din cabinetul Tudose precum Sevil Shhaideh și Rovana Plumb reprezintă o tentativă de abatere a atenției de la problemele din DNA și de decredibilizare a coaliției, însă, spune el, nu se va reuși acest lucru întrucât majoritatea este solidă.

Tăriceanu a precizat că începerea urmării penale împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh survine în plin scandal legat de activitatea procurorului Negulescu și de controlul Inspecție Judiciare la CSM.
”Aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac din partea DNA după tiparul pe care îl știm și pe care doamna Kovesi, în celebra înregistrare de la ședința DNA, a dezvăluit-o mai demult: «găsim câțiva miniștri, facem cereri de urmărire penală împotriva lor și distragem atenția, facem o frumoasă diversiune în așa fel încât lumea să nu se mai preocupe de problemele din DNA». N-am nicio îndoială că asta este strategie pentru că este a nu știu câta oară când se întâmplă ca miniștri să fie anchetați pentru fapte petrecute cu ani de zile în urmă”, a declarat Tăriceanu, vineri, la România TV.

Potrivit acestuia, DNA este deranjată de eventualitatea modificării legilor justiției și încheierea a ceea ce el a numit ”republica procurorilor”. ”Îmi pare foarte rău că ceea ce se întâmplă este o nouă reflectare a unui fenomen de care am mai vorbit, o luptă disperată pentru păstrarea influenței și puterii pe care unele instituții de forță ale statului din România le-au acaparat în decursul timpului, iar acum când se încearcă revenirea la normalitate (…) nu face decât să deranjeze acest mușuroi creat în România ultimilor ani”, a comentat președintele Senatului.

Tăriceanu a susținut că principala țintă este Guvernul, care este mai vulnerabil decât Parlamentul la aceste gen de atacuri. ”Parlamentul este foarte greu să fie slăbit numeric. E mult mai ușor de slăbit un guvern. Vă garantez că majoritatea actuală este conștientă de aceste amenințări – sunt toți colegii noștri extrem de solidari și orice încercare de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate să vină și din partea mamei DNA-ului, – nu vor reuși să schimbe majoritatea și actualul guvern”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că subiectul dosarului lui Sevil Shhaideh și Rovanei Plumb va fi discutat luni, în cadrul coaliției, printre alte subiecte. ”Nu ne considerăm într-un război în care să luăm acum o bazooka și să tragem în ceilalți care ne atacă. Avem cu totul altă agendă și alte preocupări: eficiența actului de guvernare și activitatea Parlamentului. Ne vedem de treabă”, a conchis Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.