Tăriceanu: România este astăzi într-un grav derapaj

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat vineri că România se află „într-un grav derapaj”, iar societatea românească nu s-a „dezbărat complet de metehnele securistice și comuniste”.

„Am avut convingerea că România este instalată definitiv pe un drum sănătos, democratic, în care valoarea supremă în societate este cetățeanul. După 27 de ani, privesc în stânga și în dreapta mea și nu îmi vine să cred ce văd ochilor: o societate care este evident că nu s-a dezbărat complet de metehnele securistice, comuniste. Văd o societate în care oameni cum sunt cei din presă, în loc să pună accent pe apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, vor să întărească instituțiile de forță, instituțiile represive ale statului, care se îndreaptă împotriva cetățenilor”, a afirmat Tăriceanu, în discursul susținut la Conferința Națională a Tineretului ALDE.

În opinia lui Tăriceanu, instituțiile statului trebuie să apere cetățeanul și nu să îi îngrădească libertățile.

„Definiția statului democratic, (…) a statului de drept este una și singura: instituțiile sunt făcute să apere și să servească cetățeanul, nu să îl asuprească, nu să îi îngrădească libertățile, nu să îi asculte telefoanele, nu să îl trimită pentru vini închipuite în instanță, nu să îl plimbe cu cătușe pe la televizor! Acestea sunt caracteristicile specifice regimurilor autoritare. România este astăzi într-un grav derapaj, pe care, vă spuneam, nu mi l-am imaginat la începutul anilor ’90”, a conchis președintele ALDE.

Lucrările Conferinței Naționale a Tineretului Liberalilor și Democraților (TLDE) se desfășoară vineri la Palatul Parlamentului, aproximativ 600 de delegați din cele 47 de filiale urmând să își aleagă conducerea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.