Tăriceanu va veni la Craiova pentru a-l susţine la Primărie pe Mircea Năstase

În ultima vreme, pe mai multe site-uri a apărut informaţia că profesorul Mircea Năstase, candidatul ALDE la Primăria Craiova, nu ar fi susţinut de conducerea partidului, în baza unui blat cu PSD! Pentru a lămuri subiectul ne-am adresat chiar preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care este şi şeful Senatului.

Aflat la Cluj pentru lansarea lui Octavian Buzoianu, candidatului comun PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a negat cu vehemenţă informaţia difuzată în diverse medii din Craiova: „Ştirea este falsă. Domnul Năstase se bucură de tot sprijinul meu pentru Primăria Craiovei!.

Ştirea vehiculată prin Craiova avea ca justificare faptul că Tăriceanu nu a fost prezent la lansarea candidaturii lui Mircea Năstase, din partea conducerii centrale fiind prezentă doar Dana Varga, fost consilier de stat. Pentru a risipi orice fel de îndoială privind susţinerea de către ALDE a lui Mircea Năstase, Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să precizeze: „Programul meu are prevăzută şi o vizită în judeţul Dolj în campanie pentru a-l susţine pe profesorul Mircea Năstase, dar nu pot preciza încă data, pe care însă o vom anunţa în zilele viitoare”.

Primul care a lansat dezinformarea privind blatul dintre PSD şi ALDE la Craiova a fost Gelu Vişan, care trebuia să fie candidatul PMP la Primăria Craiova, a cărui candidatură a fost însă respinsă de Biroul Electoral. Gelu Vişan declarase acum o lună într-o conferinţă de presă: „În primul rând, ALDE şi UNPR nu există. Sunt mici foarte mici şi nu vor intra în Consiliul Judeţean. La nivelul municipiului Craiova, ALDE a făcut cu totul altceva şi anume a susţinut candidatul PSD-ului, dar şi-a pus şi el candidat, în persoana domnului Năstase. Candidatul PSD, Olguţa Vasilescu a spus că va susţine candidatul ALDE pentru funcţia de viceprimar.

Filiala ALDE din Craiova a reacţionat imediat: „Afirmaţiile făcute de către candidatul PMP la Primăria Craiovei, domnul Gelu Vişan, drept simple alegaţii care nu au la bază nicio dovadă, fapt ce denotă lipsa de profesionalism şi diletantismul politic ale acestuia. ALDE Dolj găseşte de-a dreptul nedemn modul în care acest candidat îşi permite să jignească electoratul şi membrii ALDE şi îl invită pe domnul Gelu Vişan să nu se mai erijeze în rolul de clarvăzător. Cât priveşte teoriile conspiraţioniste emise de către acesta, putem spune că sunt fabulaţii care frizează ridicolul. ALDE Dolj îl invită pe candidatul Gelu Vişan să înlocuiască vizitele din platourile televiziunilor din Capitala cu vizite în cartierele Craiovei şi să se aplece mai mult asupra realităţilor din oraş şi asupra problemelor şi necesitatilor concitadinilor noştri. ALDE Dolj ţine să reitereze, cum a făcut-o deja de atâtea ori prin vocile preşedintelui Organizatiei Judeţene, deputatul Ion Cupa, şi presedintelui ALDE Craiova, prof. Mircea Nastase, faptul că nu va face nicio alianţă pre-electorala şi că va candida singur pe liste la Alegerile Locale din 2016.

Cu toate acestea, afirmaţiile lui Gelu Vişan au fost preluate şi rostogolite în mediile din Craiova, mai ales după ce s-a aflat că Mircea Năstase l-a devansat în sondaje pe candidul PNL, fostul fotbalist Pavel Badea!

Precizările făcute de Călin Popescu Tăriceanu, în exclusivitate pentru cotidianul.ro, ar trebui să pună capăt acestei manipulări, însă totul se va risipi doar atunci cînd craiovenii, cîrcotaşi cum sînt, îl vor vedea împreună cu Mircea Năstase prin centrul Craiovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.