Tăriceanu vede „o lovitură de stat”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut, duminică seara, că prin punerea sub acuzare a miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în „dosarul Belina”, DNA încearcă o „lovitură de stat”, dărâmarea Cabinetului şi a coaliţiei de guvernare, acuzând instituția de poliţie politică.

„Ca o instituţie a statului să se ocupe de soarta unei bălţi de pescuit de pe malul Dunării…este evident că nu asta se urmăreşte, ci cu totul altceva. Lucrurile au intrat pe un parcus pe repede înainte din momentul în care au început să transpire anumite informaţii legate de controlul pe care Inspecţia Judiciară îl face la DNA. (…) Asistăm la o încercare disperată de decapitare a Inspecţiei Judiciare, în aşa fel încât să nu poată fi în măsură să prezinte Raportul. Din acel moment începe derularea evenimentelor”, a spus Tăriceanu la Antena 3, solicitat să comenteze acuzaţiile pe care DNA le-a formulat la adresa celor doi miniştri din Guvernul Tudose.

„Şi eu şi domnul Dragnea am primit informaţii că se încearcă cu disperare deschiderea unor dosare de urmărire penală împotriva noastră sau împotriva unor membri ai Guvernului şi aceste lucruri s-au materializat prin ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Acţiunea e menită să realizeze câteva scopuri: să distragă atenţia publică de pe DNA, care e măcinată de scandaluri interne (…) şi doi, care e cel mai important, se încearcă o lovitură de stat şi nu cumva să credeţi că spun lucrurile cu uşurinţă, se încearcă dărâmarea acestui Guvern, destrămarea coaliţiei, a PSD şi aceste lucruri sunt evidente pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România”, a adăugat Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.