Tariful suplimentar pe care îl pot factura condiționat furnizorii de ultimă instanță

Furnizorii de ultimă instanță vor putea factura un tarif suplimentar clienților noncasnici preluați care nu au dreptul la serviciul universal pentru perioadele în care prețul mediu pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU) înregistrează o creștere mai mare de 10% față de prețul mediu pe Piața Centralizată pentru Servicii Universale (PCSU).

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat în ședința de miercuri Ordinul privind completarea Metodologiei de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 92/2015, se arată într-un comunicat al ANRE remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, completarea Metodologiei a fost determinată de situațiile înregistrate în perioada ianuarie-februarie 2017 pe piața de energie electrică ce au determinat achiziția din PZU, de către furnizorii de ultimă instanță, a energiei electrice în vederea completării necesarului de consum pentru clienții finali aflați în portofoliul lor și preluarea de către furnizorii de ultimă instanță a unui număr semnificativ de locuri de consum aflate în portofoliul unor furnizori concurențiali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.